Doorgaan naar inhoud
sturen met een Porsche 928

Nog directere stuureigenschappen in uw 928

De Porsche 928 is een fantastisch rijdende auto met goede stuur eigenschappen. Helaas kan dit na 30 jaar wel eens heel anders zijn. Het kan dan voorkomen dat uw stuurhuisbussen versleten zijn. U kunt deze vervangen door originele van Porsche, maar uw stuureigenschappen kunnen nog beter worden! Wat deze bussen zijn en hoe we dit kunnen verbeteren gaan we u vertellen in dit artikel.

Het stuurhuis van de 928 hangt onder het subframe van de motor. Het stuurhuis zit bevestigd met rubber bussen waar bouten doorheen zitten. Door ouderdom drogen de rubber bussen uit en kunnen deze scheuren. Het komt ook vaak voor dat een 928 last heeft of last gehad heeft van olielekkage van bijvoorbeeld het carter. Hierdoor komt er olie op de rubbers die vervolgens aangetast worden en hun sterkte verliezen. 

Het ontdekken van versleten rubbers is lastig te zien, tenzij u beschikking hebt over een brug. Het is wel te merken aan het stuurgedrag van de auto. Als u instuurt voor een bocht moeten de voorwielen eigenlijk direct
reageren. Gebeurt dit niet direct, maar na bijvoorbeeld 10° stuurverdraaiing, dan kan het zijn dat de stuurhuisbussen versleten zijn. Is dit veel meer dan kan het zijn dat uw hardex koppeling versleten is. Dit is vaak niet snel merkbaar, omdat het langzaam slijt. Soms heb je het een aantal jaar niet door totdat je erachter dat de auto van een vriend wel heel strak stuurt. 

De oplossing van al deze problemen is redelijk simpel door het gebruik van aluminium stuurhuisbussen. Deze aluminium bussen komen in plaats van de rubberen bussen. Met een nauwe tolerantie worden deze bussen gemaakt, zodat ze perfect passen in het stuurhuis. Doordat de bussen gemaakt zijn van massief aluminium treden er geen spelingen meer op en krijg je een directer stuurgevoel. Daarnaast voel je ook beter wat er bij de wielen gebeurt, omdat dit niet meer wordt gedempt door de rubbers in het stuurhuis. Daarnaast gaan de bussen levenslang mee door het gebruik van aluminium.

De montage van de bussen is relatief simpel uit te voeren mits u beschikt over een brug of een put. Doordat het stuurhuis alleen maar hoeft te zakken is er geen uitlijning nodig, omdat de spoorstangen gemonteerd blijven. Natuurlijk kunnen wij deze ook voor u doen. Ga dan naar www.garagedeloods.nl

Vorig artikel Latest developments