Trustpilot
Nieuws – 928-944parts
Specialist in de onderdelen van de Porsche 928, 944, 968, 924, 986, 987

translation missing: nl.general.language.dropdown_label

0 Kofferbak
Toegevoegd aan kofferbak
   U heeft {{cart item_count}} items in uw kofferbak
   U heeft 1 item in uw kofferbak
    Totaal

    Nieuws

    Aankomende producten #1

    Aankomende producten #1

    Binnenkort kunt u weer een aantal nieuwe producten van ons verwachten. Wij zijn de afgelopen tijd weer flink bezig geweest met het uitbreiden van onze productenlijn. Hier zijn alvast een aantal producten die u binnenkort in onze webshop mag verwachten. 

     

    - 928 speaker roosters achter voorstoelen -

     Wellicht herkenbaar voor velen, de speaker roosters achter de voorstoelen zijn vaak gescheurd en niet meer verkrijgbaar. Binnenkort hebben wij de oplossing!

     

    - 928 vulhals - 

    Binnenkort voeren wij een veel gevraagde modificatie door aan onze vulhals. Wat dat is blijft nog even geheim. Daarnaast komen er ook extra onderdelen van het ruitensproeier systeem op de shop. 

     

    - 928 dop bumper - 

    Het dopje in de bumper die niet meer verkrijgbaar zijn.

     

    - 928 luchtpomp delete kit - 

    Op het motorblok van de 928 zit een luchtpomp waarvan de lagers vaak versleten zijn, wat voor een irritant geluid zorgt.  Deze pomp heeft geen toegevoegde waarde en kan met deze kit makkelijk omzeild worden. 

     

    - 928 knopje deurpaneel - 

    Dit knopje bij de vroege 928's geleverd maar inmiddels niet meer verkrijgbaar. Wij hebben deze gereproduceerd. 

     

     

     

    944 turbo / S2 Mistlamp weer netjes gemonteerd

    944 turbo / S2 Mistlamp weer netjes gemonteerd

    Eigenaren van een 944 Turbo of S2 herkennen dit wel. Het mistlampje of het glas in de voorbumper moet vervangen worden. Je draait de kruisschroeven van de behuizing en krak.... boutje afgebroken. Ook het afgebroken boutje is niet te verwijderen, uitboren lukt niet omdat het boutje erg hard geworden is. Ook bestaat de kans dat de lak van de bumper wordt beschadigd.

    De originele mistlampbehuizing maakt gebruik van ''metal-inserts'' waarin het boutje wordt gedraaid. Na vele jaren zit het compleet vast geroest. Kruipolie werkt meestal niet meer. Dan is er de optie om alles af te breken en de boel dicht te kitten maar dat maakt het de demontage in de toekomst ook niet beter. Origineel is dit product niet meer verkrijgbaar. 

    Beste methode voor verwijderen is door de 4 kruiskoppen in de hoeken met een boor (4mm) compleet weg te boren. Dan kan het glas worden verwijdert. Daarna kunnen de 3 speciale bouten van de behuizing worden gedemonteerd of afgebroken. Vervang dan alles door deze set en montage is een kwestie van minuten. Ervaring leert dat het proberen te repareren van de oude behuizing enkele uren werk kan zijn.

     

    944 broken bolts

    Wij hebben het originele ontwerp compleet opnieuw getekend en verbeteringen aangebracht. De metal-inserts zijn weg gelaten en het plastic is voorzien van schroefdraad. De behuizing is gemaakt van nylon wat sterker is als het originele plastic en ons ontwerp is geschikt voor montage aan de linker en rechter kant. 

    De stiftboutjes aan de achterzijde van de behuizing voor montage aan de bumper hebben wij ook opnieuw ontworpen en geproduceerd omdat deze vrijwel altijd verroest zijn. Deze zijn origineel niet meer verkrijgbaar en ook niet te vinden in de vakhandel.
    Deze stift boutjes kunnen ook gebruikt worden voor de originele behuizing indien die nog wel herbruikbaar is. 

     944 fog light cover944 fog light cover bolts

    Nog directere stuureigenschappen in uw 928

    Porsche 928 in bocht

    De Porsche 928 is een fantastisch rijdende auto met goede stuur eigenschappen. Helaas kan dit na 30 jaar wel eens heel anders zijn. Het kan dan voorkomen dat uw stuurhuisbussen versleten zijn. U kunt deze vervangen door originele van Porsche, maar uw stuureigenschappen kunnen nog beter worden! Wat deze bussen zijn en hoe we dit kunnen verbeteren gaan we u vertellen in dit artikel.

    Het stuurhuis van de 928 hangt onder het subframe van de motor. Het stuurhuis zit bevestigd met rubber bussen waar bouten doorheen zitten. Door ouderdom drogen de rubber bussen uit en kunnen deze scheuren. Het komt ook vaak voor dat een 928 last heeft of last gehad heeft van olielekkage van bijvoorbeeld het carter. Hierdoor komt er olie op de rubbers die vervolgens aangetast worden en hun sterkte verliezen. 

    Het ontdekken van versleten rubbers is lastig te zien, tenzij u beschikking hebt over een brug. Het is wel te merken aan het stuurgedrag van de auto. Als u instuurt voor een bocht moeten de voorwielen eigenlijk direct
    reageren. Gebeurt dit niet direct, maar na bijvoorbeeld 10° stuurverdraaiing, dan kan het zijn dat de stuurhuisbussen versleten zijn. Is dit veel meer dan kan het zijn dat uw hardex koppeling versleten is. Dit is vaak niet snel merkbaar, omdat het langzaam slijt. Soms heb je het een aantal jaar niet door totdat je erachter dat de auto van een vriend wel heel strak stuurt. 

    De oplossing van al deze problemen is redelijk simpel door het gebruik van aluminium stuurhuisbussen. Deze aluminium bussen komen in plaats van de rubberen bussen. Met een nauwe tolerantie worden deze bussen gemaakt, zodat ze perfect passen in het stuurhuis. Doordat de bussen gemaakt zijn van massief aluminium treden er geen spelingen meer op en krijg je een directer stuurgevoel. Daarnaast voel je ook beter wat er bij de wielen gebeurt, omdat dit niet meer wordt gedempt door de rubbers in het stuurhuis. Daarnaast gaan de bussen levenslang mee door het gebruik van aluminium.

    De montage van de bussen is relatief simpel uit te voeren mits u beschikt over een brug of een put. Doordat het stuurhuis alleen maar hoeft te zakken is er geen uitlijning nodig, omdat de spoorstangen gemonteerd blijven. Natuurlijk kunnen wij deze ook voor u doen. Ga dan naar www.garagedeloods.nl